JORMA JA TARJA LAPPALAINEN KOLARI


JORMA JA TARJA LAPPALAINEN ovat toimineet jo yli 30 vuotta Kolarin helluntaiseurakunnan kautta paikallistyössä Kolarin alueella ja laajemminkin Suomessa ja Pohjoiskalottin alueella sekä Venäjällä ja Afrikassa pitäen voimallisia Pyhän Hengen konferensseja.

JUMALAN ANTAMA NÄKY ON VOIMASSA

Kun nuorena Jumala johdatti meidät yhteen ja perustimme perheen. Emme tienneet että meidän "lähetystyökenttä" onkin Pohjoiskalottialue Pohjan perillä. Asuimme pääkaupunkiseudulla noin 15 vuotta ja toimimme Espoon, Keravan ja Korson hell.seurakuntien työyhteydessä. Jorma oli 10 vuotta Korson seurakunnan vanhimmistossa. Lapsityössä olimme yhdessä Tarjan kanssa, pitäen kerhoja ja kesä-ja talvi leirejä lapsille.

KOETUSTEN KAUTTA UUTEEN

Vuonna 1989 keväällä, kun meidä kolmesta pojasta yksi kuoli auto-onnettomuudessa Vantaalla, se oli suuri suru meille kaikille. Se johti meitä rukouksessa kysymään Jumalan suunnitelmia, miten tästä eteenpäin ?

Herra johdatti kokemaan Pyhän Hengen lohdutusta ja johdatusta kaikessa. Jorma oli Lehijärven Raamattukurssilla syksyn ja talvella 1990 Lappi-Aktion vetäjänä . Kolarin seurakunta pyysi meitä Lappiin seurakunta työhön. Saimme kesällä vahvistuksen Herralta ja niin me 1.10.1990 aloitimme työt Kolarin helluntaiseurakunnassa. Tarja sai etätyöpaikan Kelasta, jatkaa samaa työtä jonka oli aloittanut Helsingissä.

RUKOUSKONFERENSSIT

Alkutaival seurakunnassa noin 5 vuotta oli rukousta ja taistelua kyynelin ja huokauksin, monien ihmisvaikeuksien keskellä. Sitten Jumala antoi näyn koota pienet rukoilijat yhteen ympäri Pohjoiskalotti aluetta. Siitä syntyi idea "POHJOISKALOTIN RUKOUSKONFERENSSI".

Rukouskonferennssit aloitimme Sieppijärven Sisun urheilusalissa vuonna 1997 tammikuussa. Vuodesta 2000 olemme kokoontuneet Kolarin suurimpaan saliin, perus koulun liikunta saliin. Vuodesta 2014 alkaen on TV7:n kautta voitu välittää Rukouskonferenssin sanoma kaikeen maailmaan. Jumalan Henki on vetänyt ihmisiä kohtaamaan voimallisen Jumalan rakkautta kaikkialta naapurimaista ja kauempaakin. Monet ovat pelastuneet, parantuneet, täyttyneet Pyhällä Hegellä ja saaneet voimallisen johdatuksen Herran työhön. Kiitos Herralle ! Halleluja !

Koronavuonna 2021 pidimme voimallisen Rukouskonferenssin eka kertaa tunturihotelli Saagassa Ylläksellä. Se oli 25. Rukouskonferenssi ja siitä on seurannut monia hyvä asioita, kuten sielunhoitotyö on lisääntynyt huomattavasti niin meillä kuin myös yhteistyö kumppanillamme Betania kodilla Sastamalassa.

KOLARIN KESÄJUHLAT

Myös Juhannuksen olemme pitäneet monia vuosina Sieliunhoidollisia Rukoustapahtumia Kelotin Rantamajoilla aiemmin ja nykyisin Kolarissa eri paikoissa joka Juhannus. Kolarin Kesäjuhlat näkyvät myös TV7:ssa yhdessä Loimaan Juhannuksen kanssa.

KOLARIN KIRPPISPUOTI

Talkoilla pyöritimme noin 22 vuotta lähetyskirppistä Kolarin keskustassa. Siellä myös rukoiltiin joka viikko voimallista herätystä Kolariin ja koko Suomeen. Sieltä lähti monia rekkakuormia hyvää tavaraa Venäjälle ja myöhemmin Latviaan ja Viroon. Näin teimme humanitääristä lähetystyötä lajoilla alueilla. Latviaan jatkuu edelleen humanitäärirekka kuljetukset. Humanitääri varasto on Sieppijärven vanhan kaupan alakerta Kalliontie 61 Sieppijärvi.

TAIVASKOTI KUTSUU

Viime vuosina monet seurakuntamme iäkkäät ystävämme ovat siirtyneet Taivaan kotiin, joka onkin meidän kaikkien uskovien lopullinen päämäärä. Kannatta olla läheisessä rakkaus suhteessa Herraan Jeesukseen, että varmasti pääsee perille kirkkauden maahan.

ELONKORJUUN AJAT

Herra on lähettänyt uusia uskovia seurakuntamme työyhteyteen ja Jumalan valtakunnan työ jatkuu entistä voimallisempana. Nyt on lopunajan elonkorjuun ajat alkamassa. Uskomme että pian saamme koota "Jumalan viljaa Taivaan aittoihin" runsaasti Jeesuksen nimessä. Nyt lamput palaviksi ja elopellolle Herran työhön kutsutaan ja valmennetaan työmiehiä, sadonkorjuuseen. Rukoilkaamme palavasti, että Jumalan tulet syttyvät ja sytyttävät meitä palamaan Jumalan Pyhän Hengen tulesta ja voittamaan sielut Jumalalle Jeesuksen nimessä.
MERITA JA ROMEO LEHTONEN KOLARIN SIEPPIJÄRVI


Kuva: Jonna Nikumaa


MERITA JA ROMEO LEHTONEN KOLARIN SIEPPIJÄRVI

Romeo Lehtonen on siunattu Kolarin helluntaiseurakunnassa 18.9.2022 ja Lapin veljespiirissä 24.9.2022 seurakunnan evankelistaksi oman työnsä ohessa.

Romeo on syntynyt Ruotsin Gällivarassa ja muuttanut noin 6 vuotiaana äidin ja siskojen kanssa pääkaupunki seudulle. Merita on asunut pitkään Kemijärvellä. Molemmat ovat jo lapsuudessaan kuulleet evankeliumin ilosanomaa Jeesuksesta kerhoissa ja pyhäkouluissa. He ovat jo nuoruus vuosina tulleet uskoon ja seuranneet Jeesusta. Mutta ovat tehneet koukkauksen myös maailman teillä ja palanneet takaisin Jeesus tielle.

Romeo tuli Sieppijärvelle jo vuonna 2016 Simo ja Taina Raution kutsusta. Uudestaan Romeo tuli Kittilän Alakylään vuonna 2019 Mikko ja Aino Rantajääskön kutsusta. Romeo oli alusta asti mukana Kolarin Sieppijärven kokouksissa. Sitten vuonna 2020 talvella Romeo muutti asumaan Sieppijärven rukoushuoneelle yhdessä Jarmo Elorannan kanssa.

Jumala johdatti niin, että maaliskuussa 2020, kun Covid-19 pandemia alkoi Suomessa ja koko maailmassa, aloitimme Facebook-live lähetykset Sieppijärven rukoushuoneelta. Ylistimme ja julistimme voimallista Jeesuksen Kristuksen ilosanomaa Pyhässä Hengessä. Herra kosketti monia pelon ja sairauksien alla olevia lähimmäisiämme, joita oli mukana tuhat määrin ympäri Suomea ja Ruotsia.

Elouussa 2020 vietimme Romeon & Meritan häitä Sieppijärven rukoushuoneella. Herra johdatti heidät toisilleen kaikkien yllätykseksi pika vauhtia. Nyt tämä onnellinen pariskunta asuu Sieppijärven Lohtulassa, tuoden lohtua Jeesuksesta kaikille lähimmäisille ja naapureille.

Romeo on nyt seurakuntamme media vastaava ja musiikki ryhmän kokoaja. Tämä "Kolarin pumppu" veti reippaita Gospel lauluja tammikuun Rukouskonferenssissa voimallisessa Hengessä neljän miehen voimin. Seurakuntana saimme lahjoitusvaroilla hankittua uudet striimaus kamerat ja laitteet tätä tärkeää työtä varten. Nyt sunnuntain ja maanatain tilaisuudet menevät Facebook-livenä ja sunnuntain opetus myös Facebook-livenä sekä You Tube kanavalle, jälkikäteen.

Rukouksemme on että, nuorisotyö jota olemme aloitelleet, saa laajentua voimallisen Pyhän Hengen johdattamana. Ruokustyö ja Pyhän Hengen äänen kuuleminen ovat elämän tärkeimpiä asioita Jeesus tiellä, kun kasvamme kohti Hänen kaltaisuuttaan. Jumalan voimallista Siunausta jokaiselle ! Kanattaa seurata Jeesusta koko sydämestään loppuun asti Herraan luottaen !Seurakunnan toimintaa:Kolarin helluntaiseurakunta:

Sieppijärven helluntaiseurakunta järjestäytyi itsenäiseksi

seurakunnaksi

1981. Nimi muutettiin 1990 luvun alkupuolella Kolarin helluntaiseurakunnaksi, koska kuntakeskuskin on Kolarissa ja Sieppijärven kylä jäi sivukyläksi. Kolarin keskustaan saimme perustettua Kirppispuodin 1995, jota pyöritimme talkoovoimin 22 vuotta. Se oli suuri siunaus paikallisille ja lähetystyöhön lähti sieltä hurjat määrät hyväkuntoista tavaraa. Kiitos Herralle !

Rukoushuone Sieppijärvellä !


tirron_kesaleiri_29.6.-6.7.2014_208.jpg


Kolarin Sieppijärven kylässä olevaan rukoushuoneeseen voidaan majoittaa yöpyjiä. Jokaisen kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 16, rukoushuoneessa on voimallinen seurakunnan ehtoollisjuhla ja sanan opetus ja ylistys. Jokaisena sunnuntaina ovat tilaisuudet klo 16 rukoushuoneella ja torstaisin rukousillat klo 18 myös rukoushuoneella. Katso tarkempi seurakunnan ohjelma kuukausiohjelma sivulta, kiitos.


Rukoushuone sijaitsee Sieppijärven kylän keskellä valtatie E8 varrella. Lähiosoite on Peltomiehentie 4, 95800 Sieppijärvi.


Muista tilaisuuksista ilmoitamme erikseen kotisivuilla ja Luoteis-Lappi lehdessä pidä mielessä palstalla.Pastoripariskuntana on vuodesta 1990 saakka toiminut Jorma ja Tarja Lappalainen. Lisäksi Jorma ja Tarja sekä tiimi tekevät paljon julistus ja lähetystyömatkoja Venäjän Karjalaan ja Murmanskin lääniin sekä Pohjois-Norjaan ja Ruotsiin. Myös Eestiin ja Latviaan on tehty julistusmatkoja käytännön avustustyön ohessa sekä useita lähetysmatkoja eri maihin, kuten Afrikan Keniaan ja Ugandaan. Lisäksi Jumala on avannut ovia Moskovaan, Pietariin ja Valkovenäjälle sisäisen parantumisen sanoman kanssa kristillisiin hoitokoteihin ja seurakuntiin.


Jorma_ja_Tarja_2.6.2013


Jorma ja Tarja Lappalainen Kolarista. Kenttänä koko Pohjois-Kalotin alue. Tässä ollaan tulossa Venäjän matkalta entisen Suomen alueella Alakurtissa kesällä 2013.


1000_hlon_Teltta_2014

Kolarin helluntaiseurakunta yhdessä Lapin Herätys ry:n kanssa hankki kesällä 2014, 1000 hengen teltan ja varastointi-ja kuljetus kontin. Teltta on tarkoitettu Pohjoisten kansojen herätystä varten.

Kuvassa teltta oli ensimmäistä kertaa käytössä täällä Pohjoisessa Laksjohkassa Norjassa 23.-27.7.2014 , Pohjoisten Kansojen Kristillisessä Konferenssissa.


KOLARIN HELLUNTAISEURAKUNTA SEURAKUNTA TILI NUMERO ON


POP KOLARI, FI62 5643 6040 0000 76

BIC OKOYFIHH

Pohjolan Osuuspankki, Kolarin konttori