Tarja on henkilökohtaisesti kokenut mitä on olla särkynyt hyljeksitty sidottu ja masentunut. Hylkäämisen kokemus haavoittaa syvästi, mutta siitä voi myös toipua ja eheytyä. Jeesus pystyy luomaan uutta särkyneen tilalle. Tarjan sydämellä on ollut jo vuosien ajan sisäinen eheytyminen. Jumala on kutsunut hänet opettamaan ja jakamaan tätä myös muille. Yhdessä puolisonsa Jorman kanssa he ovat pitäneet useita parantumisen ja eheytymisen seminaareja Suomessa Venäjällä ja muualla ulkomailla. Tarja on auttanut monia ihmisiä henkilökohtaisesti antaen sielunhoitoa.Sielunhoito on Raamatullista. Jeesus itse tuli sitomaan särjettyjä sydämiä, julistamaan vangituille vapautusta, ja lohduttamaan kaikkia murheellisia antamaan iloa masentuneen hengen tilalle.

JESAJA 61

Herran, Herran Henki on minun päälläni, sillä Herra on voidellut minut julistamaan ilosanomaa nöyrille . Hän on lähettänyt minut sitomaan särjettyjä sydämiä, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kahleiden kirpoamista, julistamaan Herran suosion vuotta ja meidän Jumalamme kostonpäivää. Hän on lähettänyt minut lohduttamaan kaikkia murheellisia, panemaan Siionin murheellisten päähän juhlapäähineen tuhkan sijaan, antamaan heille iloöljyä murheen sijaan ja ylistyksen viitan masentuneen hengen sijaan. Ja heitä kutsutaan vanhurskauden tammiksi, Herran istutukseksi hänen kirkkautensa ilmoittamiseksi.

Me elämme maailmassa jossa on paljon rikkinäisyyttä jonka pahuus on saanut aikaan. Suomessa monet kärsii syvästä masennuksesta. Nuoria kuolee paljon itsemurhiin ja huumeisiin, itsetuhoisuus on nuorten keskuudessa todella syvällä. Terveys palveluilla ei riitä resurssit auttamaan ihmisiä masennuksen kanssa. Sen takia nyt on Sielunhoitajien aika nousta tehtäväänsä, Jeesus tahtoo auttaa pelastaa parantaa ja vapauttaa ahdingosta. Ystävä hyvä oli sinun ongelmasti tai taakkasi minkälainen tahansa. Taivaan iskän Rakkaus on lääke kaikkeen. kaikki ei aina ihan heti tapahdu, monet asiat vievät oman aikansa ja prosessinsa. mutta ensimmäinen askel kohti eheytymistä on jo voitto, ja kun sä olet saanut kokea jo ekan voiton, niin se antaa voimaa kohdata toisen ongelman elämässä jonka voittaa.


Tarja Lappalaisen kirjoittama kirja Täyteen eheyteen

Opettaessaan sisäisen parantumisen ja eheytymisen alueesta erilaisissa seminaareissa ja tapahtumissa Tarja Tuulikki Lappalainen on huomannut, että sisäisen parantumisen tarvetta on kaikkialla. Näistä asioista puhuminen avaa monesti ihmisten ymmärryksen siitä, että mikä heitä oikeastaan vaivaa. Miksi elämä on niin takkuista? Niiden takkujen kanssa on opittu elämään ja niistä on tullut ”normaali” olotila. Mutta kun ihminen alkaa ymmärtää, että mistä siinä on kyse, niin syttyy toivo, että tähän voikin tulla muutos. Näin ei tarvitsekaan olla aina eikä elämän loppuun saakka. Tämän kirjan tarkoitus on toimia helppolukuisena oppaana tai käsikirjana, johon voi palata aina uudestaan ja saada vinkkejä siihen, miten voi päästä eteenpäin omassa eheytymisen prosessissaan. Kirjan opetukset ovat syntyneet Tarjan oman eheytymisprosessin myötä sitä mukaa, kun Herra on opettanut Sanansa ja elämäntilanteiden kautta vieden eteenpäin askel askeleelta. Sitä kaikkea kirjoittaja haluaa jakaa eteenpäin, jotta moni muukin pääsisi osalliseksi Herran hyvyydestä ja rakkaudesta ja pääsisi elämään täyttä elämää Jeesuksen kanssa.